Förebygg läckage för en säkrare arbetsplats

Att ha en säker hantering av miljöpåverkande produkter är på många sätt viktigt för verksamheten. Arbetet med att minska risken för läckage och spill handlar till stor del om ett förebyggande arbete – att agera innan skadan är skedd. Det minskar dels din påverkan på miljön och skapar en säkrare arbetssituation för dina medarbetare – men en säker hantering av denna sortens produkter är också ett lagkrav.

Helt läckagefria arbetsplatser kanske är en utopi. Olyckor sker då och då på de flesta arbetsplatser, men med rätt verktyg och förutsättningar kan du i alla fall aktivt minska risken för spill och läckage.

Kartlägg riskerna och åtgärda innan olyckan är framme

Ett vanligt problem är att man först när en olycka redan inträffat upptäcker var säkerheten brister. För att undvika att det behöver gå så långt är det förebyggande arbetet viktigt – då kan dina medarbetare känna sig tryggare och risken för ekonomiska förluster blir mindre.

Ett första steg är att över huvud taget ha koll på vilka risker som finns och vilka som är verksamhetens svagaste punkter. Om riskerna är många gäller det att prioritera och åtgärda de mest uppenbara riskerna först. På Gigant har vi god kunskap kring hur du förebygger läckage och kan hjälpa dig att avgöra var du ska börja och hur du ska gå till väga. Kontakta oss gärna för en kostnadsfri rådgivning. 

Låt lagkraven bli en guide för arbetet

Det finns en rad lagkrav som reglerar hanteringen av miljöpåverkande produkter. Dessa fungerar också utmärkt som riktlinjer för ditt arbete. Att sätta sig in i vad lagen säger kan ge en bra indikation om vilka problem som skulle kunna uppstå. Låt detta fungera som en guide i ditt arbete – fråga dig vilka lagkrav du uppfyller och åtgärda de krav som inte riktigt uppfylls idag.

Vill du komma igång med att förebygga läckage på din arbetsplats? Ladda ner vår broschyr.

bild på broschyr om att förebygga läckage

Produkguide Miljöstation

Kolla gärna in vår produktguide för Miljöstationen, där vi guidar dig genom problem som kan uppkomma och ger förslag på lösningar!

Läs mer här

Vad behöver du...

Gigant SMS OilOnly

Gigant SMS OilOnly

Art.no. 574534 {{'245,000000000' | currency: ' kr'}}
Rigid-lock Quickberms för fat, IBC & tankar

Rigid-lock Quickberms för fat, IBC & tankar

Art.no. 576970 {{'7950,000000000' | currency: ' kr'}}
Brandklassat Högskåp Typ 90

Brandklassat Högskåp Typ 90

Art.no. 539405 {{'22500,000000000' | currency: ' kr'}}