Gigant får nya ägare och satsar på att utöka sitt återförsäljarnätverk

Gigant lanserades 1989 och är en ledande helhetsleverantör inom högkvalitativa lösningar för arbetsplatsutrustning till lager, industri och verkstad. Verksamheten omsätter ca 250 miljoner kronor där de största marknaderna är Sverige, Norge och Finland samt viss försäljning i Europa. Gigant har sedan länge ingått i B&B Tools-koncernen, numera Momentum Group. Gigant säljer sina produkter via grossister/återförsäljare.

Gigant får nu nya ägare och blir därmed ett fristående bolag.

Ny huvudägare blir Lars Lindgren, som idag är ägare till ett tiotal industriföretag genom sitt ägarbolag Axel Lindgren AB.

Delägare blir även Gigants VD Sofia Palmqvist, som fortsätter som VD efter affären.   ”Gigant har både ett heltäckande produktsortiment och hög kunskapsnivå inom ett område som blir allt viktigare, och samtidigt alltmer kunskapskrävande, i takt med ökat fokus på god arbetsmiljö. Jag ser fram emot att vara med och utveckla Gigant som långsiktig huvudägare”, säger Lars Lindgren.

”Gigants ambition är att vara den primära leverantörspartnern till alla grossister/återförsäljare i Norden när det gäller arbetsplatsutrustning. Som fristående bolag får vi bättre förutsättningar att utöka vårt återförsäljarnät. Vi har en stark ekonomi och med den nya ägarkonstellationen kommer vi ta nästa steg i att utveckla Gigant, både genom att vidareutveckla vårt produktsortiment och genom att fokusera ännu mer resurser på att hjälpa våra återförsäljare att utforma helhetslösningar som är anpassade utifrån varje slutkunds unika behov”, säger Sofia Palmqvist.  

För mer information, kontakta: Sofia Palmqvist 073-073 72 03, sofia.palmqvist@gigant.se
Lars Lindgren 070-222 31 22, lars@axellindgren.se

Om Gigant: Gigant erbjuder produkter och lösningar inom arbetsplatsutrustning, lyft- och lastsäkring samt miljösäkring. Med erfarenhet, kompetens och ett heltäckande sortiment skapar Gigant attraktiva, effektiva och säkra arbetsplatser. Gigant har funnits på marknaden i över 30 år och verkar i huvudsak inom produktionsindustri, verkstadsindustri samt lager och logistik. Gigant har kontor och lager i Alingsås, kontor i Trollåsen, Norge, samt ett producerande dotterbolag i Hillerstorp. Gigants vision är att bli den självklara experten på morgondagens industriarbetsplats.