Vinschar och kastblock

Vinschar för drag och lyft, manuella eller eldrivna. Kastblock för både nylon och stållina.

  • För fast montage på lastbilar, släpvagnar, trailers, järnvägsvagnar, Ro-Ro flak etc. Max. bandbredd 50 mm bandbredd. Utrustad med fjäderbelastad spärr som ger hög säkerhet.

  • Smidiga handvinschar som tar liten plats. Lämpliga för att dra tex. bilar, traktorer, snöskotrar eller trailers. De rostfria handvinscharna passar för fuktigt och vått klimat och klarar även att lyfta med.

  • Underhållsfri handvinsch endast för drag av tex. fordon. Levereras komplett med 6 m band och krok. Lackerad konstruktion för bästa korrosionsskydd. Välj mellan 540 alt. 810 kg dragkraft.

  • Enkla, bärbara och säkra wiredragblock för lyft och drag. Går även använda för att spänna eller låsa laster vid långa avstånd. Utrustad med brytspets som bryts vid 25% överbelastning.

  • Med Pullzall klarar du alla lyft- och dragjobb upp till 454 kg med ett knapptryck. Lyft limträbalken i rätt position, flytta maskiner i verkstaden, dra rören dit du vill ha dem, spänn upp staket utan ansträngningar m.m.

  • Wirevinschar i olika modeller för både lyft och drag. Vi har elvinschar för kontinuerlig drift och sällananvändning. Alla elvinschar levereras komplett med stållina.

  • Kraftiga elvinschar med tyst gång för daglig användning. Lämpliga för drag max. last 1000 kg (ej lyft). Vattenskyddat (IP 65) manöverhandtag med nödstopp och 60 m stållina samt krok med lekare.

  • Monteras på vägg för att sänka och hissa laster. Lämpliga att använda i offentliga lokaler så som mässhallar, kyrkor, restauranger, teatrar och liknande miljöer. Uppfyller gällande säkerhetsföreskrifter.

  • Används för allmänna lyftändamål samt ombord på fartyg. Kan även användas för drag. Londonblock/kastblock finns för nylon och stållina. Modeller för maxlast upp till 5000 kg.

  • Förenkla drag och vinschning med brytblock från Gigant. Välj mellan fasta eller ledbara brytblock. Monteras enkelt i valfri riktning. Fast brytblock finns för lindiameter upp till 14 mm.

Lyft och lastsäkring


Vi har ett av Nordens största lagerförda sortiment inom lyft och lastsäkring. Genom egna konstruktörer av specialverktyg och ett brett nätverk av samarbetspartners löser vi även specialförfrågningar. Därtill hittar du djupgående kunskap hos oss som vi gärna delar med oss av på olika sätt.

Det är vanligt att anställda inom plock och pack får fysiska problem på grund av att det saknas anpassade hjälpmedel till de materialförflyttningar som arbetet kräver. Många lyft görs fortfarande manuellt vilket kan leda till åkommor som huvudvärk och ont i axlar, nacke och rygg. Bristfälliga hjälpmedel leder också till att arbetet tar längre tid än vad det behöver. Andra vanliga problem på arbetsstationer för plock och pack kan till exempel vara att många olika saker behöver hanteras på en och samma plats samt att det ofta förekommer en hel del störande ljud. Oordning och buller ökar risken för misstag som exempelvis felplock. I vår arbetsplatslösning tar vi tag i de vanligaste problemen och presenterar olika lösningar. Resultatet är Typarbetsplats Plock och pack – ett helhetstänk för dig som vill ha en plock- och packarbetsplats passande för morgondagens moderna industrier.

Referanse - GKN Drivlinje
Resultatet Firmaet Virksomheten består av utvikling og produksjon av slutt- og vinkelgir til bilindustrien. Rundt 900 personer jobber ved GKN i Köping. Oppgaven Øk effektiviteten,...
Referanse - Altlas Copco Surface and Exploring Drilling Örebro
Firmaet Atlas Copco Surface and Exploration Drilling Avdelingen er lokalisert i Örebro og jobber med sluttmontering av fjellboremaskiner som skal brukes over bakken. Atlas Copco...
Referanse - Sandvik Wear Protection Screening Media Svedala
Firmaet Sandvik Wear Protection & Screening Media Produserer slitasjebeskyttelse for kjøretøy og maskiner samt skjermingsmedia for industri. Ligger i Svedala i tilknytning til Sandvik Mining...