Absorbenter

Vi har ett brett och heltäckande sortiment av absorbenter för alla typer av vätskor och verksamheter. Lösningar som enkelt och effektivt både förebygger och åtgärdar läckage. Absorbenter har låg egenvikt och suger upp utspilld olja och/eller andra vätskor. Vi arbetar i huvudsak med två typer: granulat och polypropen. Granulat är i kornform och strös ut på golvet för att absorbera vätska. Absorbenter i polypropen tar liten plats att lagerhålla, det är lätt att se hur mycket som används och det är kostnadseffektivt. Prata gärna med oss, så hjälper vi dig med miljösäkring av din arbetsplats. Vi vet vad som säkrar upp såväl dagens som morgondagens industriarbetsplats.

  • Våra absorberingsdukar kan användas både som torkdukar eller när du snabbt behöver suga upp tex. kemikalier, baser, syror, vatten -och oljeblandade vätskor eller samt petroleumbaserade vätskor. Runt maskiner och fat är det lämpligt att använda ormar och kuddar

  • Ett väl beprövat sätt att suga upp vätska både inom som utomhus är att använda granulater. Beroende på vad som ska absorberas har vi granulatet i olika material.

  • Produkter så som flat, - rund och skärmlänsor lämpar sig väl som förebyggande och vid akuta situationer då du bedriver din verksamhet på eller intill vatten. Vi har även kompletta spillkit där alla nödvändiga produkter finns samlade i en kraftig box.

  • På ett snabbt och säkert sätt minimerar du spillet med de rätta spillredskapen från Gigant. Vi har allt från små beredskapsväskor för ditt arbetsfordon, tätningspluggar för fat och rör till stora beredskapsboxar lämpliga för industrier.

LAGER OCH FÖRVARING FRÅN GIGANT


Här hittar du många produktlösningar för ordning och reda på arbetsplatsen. Om ditt företag jobbar med lean eller 5S finns här många produktlösningar som bidrar.


Sortimentet innehåller skåp, hyll-och pallställ, verktygslådor verktygsväskor och olika lösningar för smådelsförvaring. Produkter som bidrar till en god ordning och därmed en effektiv arbetsplats.

Det är vanligt att anställda inom plock och pack får fysiska problem på grund av att det saknas anpassade hjälpmedel till de materialförflyttningar som arbetet kräver. Många lyft görs fortfarande manuellt vilket kan leda till åkommor som huvudvärk och ont i axlar, nacke och rygg. Bristfälliga hjälpmedel leder också till att arbetet tar längre tid än vad det behöver. Andra vanliga problem på arbetsstationer för plock och pack kan till exempel vara att många olika saker behöver hanteras på en och samma plats samt att det ofta förekommer en hel del störande ljud. Oordning och buller ökar risken för misstag som exempelvis felplock. I vår arbetsplatslösning tar vi tag i de vanligaste problemen och presenterar olika lösningar. Resultatet är Typarbetsplats Plock och pack – ett helhetstänk för dig som vill ha en plock- och packarbetsplats passande för morgondagens moderna industrier.

Referens - GKN Driveline
Resultatet Företaget Verksamheten består i utveckling och tillverkning av slut- och vinkelväxlar till fordonsindustrin. Hos GKN i Köping arbetar cirka 900 personer. Uppdraget Öka effektiviteten,...
Referens - Altlas Copco Surface and Exploring Drilling Örebro
Företaget Atlas Copco Surface and Exploration Drilling Avdelningen ligger i Örebro och arbetar med att slutmontera bergborrmaskiner som ska användas ovan jord. Atlas Copco finns...
Referens - Sandvik Wear Protection Screening Media Svedala
Företaget Sandvik Wear Protection & Screening Media Tillverkar slitskydd för fordon och maskiner samt siktmedia för industrin. Ligger i Svedala i anslutning till Sandvik Mining...