Textila lyftredskap

Gigants stroppar och rundsling är försedda med märklapp för datummärkning. Tillverkade av polyester för bästa slitstyrka och livslängd. Vi har även bandsling och hussling. Givetvis med säkerhetsfaktor 7:1

  • Vi har ett av Nordens största och lagerförda lyftsortiment med bl.a. rundsling. Extremt slittåliga med låg töjning tillverkade av sömlös polyester med dubbel skyddsduk.

  • För enkel och säker identifikation av rundslingen så är den RFID märkt. Säkerhetsfaktor 7:1. Rundslingen består av fiberkärna med skyddande ytterhöljen. Gigant Rundsling Premium är tillverkad av extra kraftig duk.

  • Rundsling tillverkade av 100 % polyester, klädda med sömlös skyddsduk av polyesterväv och har skyddad märklapp. Uppfyller normer enl. EN 1492-2 . Standardsling levereras förpackade i krympfilm.

  • Gigants bandstroppar tål tufft slitage. Försedda med förstärkta och invikta ögon. Levereras i olika färger beroende på max. belastning. Certifikat medföljer.

  • För riktigt tunga lyft max. last 3000 kg. Vi kan offerera längder liksom grövre stroppar upp till 15.000 kg. Tillverkade av polyesterband. Uppfyller normer enl. EN 1492-1.

  • Vita, flatvävda polyesterband lämpliga för användning vid bl.a. husbyggen för lyft av takstolar. Banden finns att få i olika längder med max. belastning 525 kg.

  • Skona ryggen med vår praktiska bärsele. Utformad för att ge en jämn och följsam viktfördelning. Lämplig för t.ex. flyttfirmor som behöver lyfta och förflytta tunga och skrymmande föremål som pianon m.m.

Lyft och lastsäkring


Vi har ett av Nordens största lagerförda sortiment inom lyft och lastsäkring. Genom egna konstruktörer av specialverktyg och ett brett nätverk av samarbetspartners löser vi även specialförfrågningar. Därtill hittar du djupgående kunskap hos oss som vi gärna delar med oss av på olika sätt.

Det är vanligt att anställda inom plock och pack får fysiska problem på grund av att det saknas anpassade hjälpmedel till de materialförflyttningar som arbetet kräver. Många lyft görs fortfarande manuellt vilket kan leda till åkommor som huvudvärk och ont i axlar, nacke och rygg. Bristfälliga hjälpmedel leder också till att arbetet tar längre tid än vad det behöver. Andra vanliga problem på arbetsstationer för plock och pack kan till exempel vara att många olika saker behöver hanteras på en och samma plats samt att det ofta förekommer en hel del störande ljud. Oordning och buller ökar risken för misstag som exempelvis felplock. I vår arbetsplatslösning tar vi tag i de vanligaste problemen och presenterar olika lösningar. Resultatet är Typarbetsplats Plock och pack – ett helhetstänk för dig som vill ha en plock- och packarbetsplats passande för morgondagens moderna industrier.

Referens - GKN Driveline
Resultatet Företaget Verksamheten består i utveckling och tillverkning av slut- och vinkelväxlar till fordonsindustrin. Hos GKN i Köping arbetar cirka 900 personer. Uppdraget Öka effektiviteten,...
Referens - Altlas Copco Surface and Exploring Drilling Örebro
Företaget Atlas Copco Surface and Exploration Drilling Avdelningen ligger i Örebro och arbetar med att slutmontera bergborrmaskiner som ska användas ovan jord. Atlas Copco finns...
Referens - Sandvik Wear Protection Screening Media Svedala
Företaget Sandvik Wear Protection & Screening Media Tillverkar slitskydd för fordon och maskiner samt siktmedia för industrin. Ligger i Svedala i anslutning till Sandvik Mining...