Lyftfästen och schacklar

Kompakta, robusta och starka lyftfästen med många olika användningsområden för raka lyft, vinkellyft, trånga utrymmen, enpartslyft eller flerpartslyft etc.

  • Vi har ett stort lagerfört sortiment av lyftöglor från Gunnebo Industrier. Fasta och roterbara öglor för alla typer av applikationer.

  • Högkvalitativa lyftöglor från Excel. Finns både som fasta öglor, men även med roterande öglor som gör att du alltid lyfter med rätt vinkel.

  • Säkra lyftöglor med hål DIN 582 och med tapp DIN 580. I kända fabrikat som Green Pin respektive Gunnebo Industrier.

  • Behöver du smidda eller gjutna lyftschacklar i säkerhetsfaktor 4,5:1, 6:1 eller 8:1. Vi har ett brett sortiment som täcker de flesta behov t.ex. schackel Polar med temperaturområde: -40° C - +200° C.

  • Lösgör linor eller tråd till stängsel eller spänn stag på båtar med en praktisk vantskruv (förbandsskruv). Vantskruven har klyka och stoppmutter i båda ändar. Klyka-öga och öga-öga offereras på begäran.

Lyft och lastsäkring


Vi har ett av Nordens största lagerförda sortiment inom lyft och lastsäkring. Genom egna konstruktörer av specialverktyg och ett brett nätverk av samarbetspartners löser vi även specialförfrågningar. Därtill hittar du djupgående kunskap hos oss som vi gärna delar med oss av på olika sätt.

Det är vanligt att anställda inom plock och pack får fysiska problem på grund av att det saknas anpassade hjälpmedel till de materialförflyttningar som arbetet kräver. Många lyft görs fortfarande manuellt vilket kan leda till åkommor som huvudvärk och ont i axlar, nacke och rygg. Bristfälliga hjälpmedel leder också till att arbetet tar längre tid än vad det behöver. Andra vanliga problem på arbetsstationer för plock och pack kan till exempel vara att många olika saker behöver hanteras på en och samma plats samt att det ofta förekommer en hel del störande ljud. Oordning och buller ökar risken för misstag som exempelvis felplock. I vår arbetsplatslösning tar vi tag i de vanligaste problemen och presenterar olika lösningar. Resultatet är Typarbetsplats Plock och pack – ett helhetstänk för dig som vill ha en plock- och packarbetsplats passande för morgondagens moderna industrier.

Referens - GKN Driveline
Resultatet Företaget Verksamheten består i utveckling och tillverkning av slut- och vinkelväxlar till fordonsindustrin. Hos GKN i Köping arbetar cirka 900 personer. Uppdraget Öka effektiviteten,...
Referens - Altlas Copco Surface and Exploring Drilling Örebro
Företaget Atlas Copco Surface and Exploration Drilling Avdelningen ligger i Örebro och arbetar med att slutmontera bergborrmaskiner som ska användas ovan jord. Atlas Copco finns...
Referens - Sandvik Wear Protection Screening Media Svedala
Företaget Sandvik Wear Protection & Screening Media Tillverkar slitskydd för fordon och maskiner samt siktmedia för industrin. Ligger i Svedala i anslutning till Sandvik Mining...