Miljöförvaring

När det handlar om att säkerställa en trygg och hållbar förvaring av material, är vårt sortiment av miljöförvaringslösningar det självklara valet. Vi förstår att alla behov är unika, och därför erbjuder vi en mångfald av alternativ som sträcker sig från kompakta bänkskåp, idealiska för mindre utrymmen och begränsade förvaringskrav, till brandsäkra lösningar som garanterar skydd av känsligt innehåll mot eld och värme.

För de som hanterar omfattande förvaringsbehov, erbjuder vi även stora containrar som kombinerar robusthet med en generös lagringskapacitet. Dessa är särskilt utformade för att klara av krävande miljöer och säkerställa att innehållet förvaras på ett säkert och regelrätt sätt.

  • Stora förvaringsboxar i motståndskraftig polyetylen som skyddar mot smuts och fukt både inomhus som utomhus. Volym från 75 liter till 500 liter.

  • Stabila och säkra skåp för både små och stora behållare, så som flaskor och dunkar upp till fat och IBC tankar. Flera av miljöskåpen har praktiska gaffeltunnlar som underlättar förflyttning.

  • Godkända och testade av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut avseende säkerhet, avskiljning, välgjordhet och funktion. Förvara giftiga, känsliga eller brandfarliga ämnen på bästa möjliga sätt.

  • Gigants brandavskiljandeskåp ger ett fullgott skydd för förvaring av brandfarliga vätskor och aerosoler. De är anpassade till dagens butiksinredning och brandklassade SP2369, klass 1.

  • Vi erbjuder brandklassade skåp för många olika syften. Oavsett om du söker skydd åt dokument, kemikalier, syror/baser eller radioaktiva ämnen så har vi vad du behöver.

  • Gasol och gasskåp för brandfarliga gaser. Hos Gigant finner du även brandklassade gascontainrar och depåer som tex. klarar 100 kg/kvm av snöbelastning på taket.

  • För lagring av miljöfarliga, brännbara och lättantändliga vätskor. Vi har även modeller som är brandklassade typ 60/90.

LAGER OCH FÖRVARING FRÅN GIGANT


Här hittar du många produktlösningar för ordning och reda på arbetsplatsen. Om ditt företag jobbar med lean eller 5S finns här många produktlösningar som bidrar.


Sortimentet innehåller skåp, hyll-och pallställ, verktygslådor verktygsväskor och olika lösningar för smådelsförvaring. Produkter som bidrar till en god ordning och därmed en effektiv arbetsplats.

Det är vanligt att anställda inom plock och pack får fysiska problem på grund av att det saknas anpassade hjälpmedel till de materialförflyttningar som arbetet kräver. Många lyft görs fortfarande manuellt vilket kan leda till åkommor som huvudvärk och ont i axlar, nacke och rygg. Bristfälliga hjälpmedel leder också till att arbetet tar längre tid än vad det behöver. Andra vanliga problem på arbetsstationer för plock och pack kan till exempel vara att många olika saker behöver hanteras på en och samma plats samt att det ofta förekommer en hel del störande ljud. Oordning och buller ökar risken för misstag som exempelvis felplock. I vår arbetsplatslösning tar vi tag i de vanligaste problemen och presenterar olika lösningar. Resultatet är Typarbetsplats Plock och pack – ett helhetstänk för dig som vill ha en plock- och packarbetsplats passande för morgondagens moderna industrier.

Referens - GKN Driveline
Resultatet Företaget Verksamheten består i utveckling och tillverkning av slut- och vinkelväxlar till fordonsindustrin. Hos GKN i Köping arbetar cirka 900 personer. Uppdraget Öka effektiviteten,...
Referens - Altlas Copco Surface and Exploring Drilling Örebro
Företaget Atlas Copco Surface and Exploration Drilling Avdelningen ligger i Örebro och arbetar med att slutmontera bergborrmaskiner som ska användas ovan jord. Atlas Copco finns...
Referens - Sandvik Wear Protection Screening Media Svedala
Företaget Sandvik Wear Protection & Screening Media Tillverkar slitskydd för fordon och maskiner samt siktmedia för industrin. Ligger i Svedala i anslutning till Sandvik Mining...