Lyftblock och tillbehör

Vi på Gigant har ett stort och brett sortiment av lyftblock, alltifrån manuella lyftblock såsom snabblyftblock och spalyftblock men också med el och luftdrift. Eltelfer och lufttelfer med snabb leveranstid. Snabblyftblocken är flyttbara och starka med spärrkrok och klassad kätting och spaklyftblocken har låg egenvikt och passar bra för snabb riggning. Våra lyftblock finns i 250 kg, 500 kg och 1 000 kg. Vilken lyftutrustning du behöver beror på hur tungt du ska lyfta och behöver du tillbehör i form av blockvagnar går dessa att köpa till. Dessa gör att det blir lättare att flytta de tunga sakerna via balken när du väl har lyft upp dem från marken. Med rätt underhåll har våra lyftblock en livslängd på mer än tio år, och du vet väl att de måste inspekteras och det skall journalföras? Något vi på Gigant gärna hjälper till med.

  • Trygga och säkra lyft med eltelfrar från Gigant. Elektromagnetisk broms kvarhåller lasten i alla lägen och friktionskoppling fungerar som överlastskydd. Ett flertal modeller kan även levereras med inverter vilket innebär att eltelfern arbetar steglöst.

  • För vägning med hög noggrannhet inom bl.a. logistik, kvalitetskontroll och produktion. Inbyggt uppladdningsbart batteri, 150 timmars kontinuerlig drifttid, lättavläst display och trådlös fjärrkontroll underlättar arbetet.

  • Tåliga, robusta med lång livslängd lämpar sig lufttelfern för användning i tuffare miljöer. Max. belastning 140 kg – 3000 kg. Andra kapaciteter och lyfthöjder offereras på begäran - ingen begränsning på lyfthöjden.

  • Effektivisera lyft- och dragarbeten med lyftblock från Gigant. Lämpliga för daglig användning inom industrin. Utöver standardmodeller kan vi offerera andra lyft- och manöverhöjder.

  • För lyftning, dragning och sträckning både vertikalt som horisontellt. Vi har spaklyftblock som klar upp till 6300 kg. Utför du arbete i trånga utrymmen finns block med kort handtag.

  • För de flesta typer av balkar. Kapacitet från 500 kg – 5 ton. Vi har även ställbara blockvagnar samt balkklämmor för fast upphängning. Flera modeller med RFID märkning.

  • Det perfekta hjälpmedlet för upphängning av pneumatiska och elektriska handmaskiner vid montering, produktion och servicearbeten. Arbetar du med tyngre maskiner finns balansblock med max. belastning upp till 105 kg.

Lyft och lastsäkring


Vi har ett av Nordens största lagerförda sortiment inom lyft och lastsäkring. Genom egna konstruktörer av specialverktyg och ett brett nätverk av samarbetspartners löser vi även specialförfrågningar. Därtill hittar du djupgående kunskap hos oss som vi gärna delar med oss av på olika sätt.

Det är vanligt att anställda inom plock och pack får fysiska problem på grund av att det saknas anpassade hjälpmedel till de materialförflyttningar som arbetet kräver. Många lyft görs fortfarande manuellt vilket kan leda till åkommor som huvudvärk och ont i axlar, nacke och rygg. Bristfälliga hjälpmedel leder också till att arbetet tar längre tid än vad det behöver. Andra vanliga problem på arbetsstationer för plock och pack kan till exempel vara att många olika saker behöver hanteras på en och samma plats samt att det ofta förekommer en hel del störande ljud. Oordning och buller ökar risken för misstag som exempelvis felplock. I vår arbetsplatslösning tar vi tag i de vanligaste problemen och presenterar olika lösningar. Resultatet är Typarbetsplats Plock och pack – ett helhetstänk för dig som vill ha en plock- och packarbetsplats passande för morgondagens moderna industrier.

Referens - GKN Driveline
Resultatet Företaget Verksamheten består i utveckling och tillverkning av slut- och vinkelväxlar till fordonsindustrin. Hos GKN i Köping arbetar cirka 900 personer. Uppdraget Öka effektiviteten,...
Referens - Altlas Copco Surface and Exploring Drilling Örebro
Företaget Atlas Copco Surface and Exploration Drilling Avdelningen ligger i Örebro och arbetar med att slutmontera bergborrmaskiner som ska användas ovan jord. Atlas Copco finns...
Referens - Sandvik Wear Protection Screening Media Svedala
Företaget Sandvik Wear Protection & Screening Media Tillverkar slitskydd för fordon och maskiner samt siktmedia för industrin. Ligger i Svedala i anslutning till Sandvik Mining...