Bandningsutrustning

Komplett sortiment för bandning och emballering av gods. Banda med plast eller stålband. Emballera med sträckfilm och förslut med lockhäftare.


  • Hos Gigant finner du ett brett utbud av stålband, bandningsapparater, bandsträckare, bandavrullare, plomber, plomberingstänger och bandavklippare. Allt för en säker emballering.

  • Gigant har plastband med olika funktion och material samt passande bandningsverktyg. Återvinningsbara PP band för enklare bandning. PET band av polyester och starkare än PP. WG band av hoplimmade polyestertrådar, för manuell bandning.

  • Genom fördelning av trycket skyddar och skonar kant-och bandskyddet kartonger, hörnor och kanter vid bandning och transport. Finns i ett flertal bredder och längder.


  • Praktisk allt-i-ett- förpackning inkl. kniv. Välj mellan sisalgarn (hårdfiber) en stark naturfiber som tål slitage eller polypropylen som är okänsligt mot väta och fukt.

  • Tryckluftdriven kartonghäftare för professionell användning. Försluter snabbt och säkert t.ex. slitslådor, overlapslådor, wellsvep och liknande emballage. Passande klammer benlängd 15 och 18 mm.

  • Tryckluftsdrivet proffsverktyg lämpligt för kontinuerlig användning på packningsavdelningar och i industrin. Bottenhäftaren är rymlig, ergonomisk och har en stor laddningskapacitet.

  • Försluter kartonger med självhäftande packtejp på lådans topp och/eller bottensida. Manuellt justerbar höjdinställning, lämpar sig bäst när kartonger med samma eller liknande format ska förslutas.

  • Skydda godset mot fukt och damm med sträckfilm från Gigant. Längd 300 m, bredd 450mm och finns i tre olika tjocklekar. För bästa och smidigaste användning placeras sträckfilmen på ett avrullarhandtag.

Lyft och lastsäkring


Vi har ett av Nordens största lagerförda sortiment inom lyft och lastsäkring. Genom egna konstruktörer av specialverktyg och ett brett nätverk av samarbetspartners löser vi även specialförfrågningar. Därtill hittar du djupgående kunskap hos oss som vi gärna delar med oss av på olika sätt.

Det är vanligt att anställda inom plock och pack får fysiska problem på grund av att det saknas anpassade hjälpmedel till de materialförflyttningar som arbetet kräver. Många lyft görs fortfarande manuellt vilket kan leda till åkommor som huvudvärk och ont i axlar, nacke och rygg. Bristfälliga hjälpmedel leder också till att arbetet tar längre tid än vad det behöver. Andra vanliga problem på arbetsstationer för plock och pack kan till exempel vara att många olika saker behöver hanteras på en och samma plats samt att det ofta förekommer en hel del störande ljud. Oordning och buller ökar risken för misstag som exempelvis felplock. I vår arbetsplatslösning tar vi tag i de vanligaste problemen och presenterar olika lösningar. Resultatet är Typarbetsplats Plock och pack – ett helhetstänk för dig som vill ha en plock- och packarbetsplats passande för morgondagens moderna industrier.

Referens - GKN Driveline
Resultatet Företaget Verksamheten består i utveckling och tillverkning av slut- och vinkelväxlar till fordonsindustrin. Hos GKN i Köping arbetar cirka 900 personer. Uppdraget Öka effektiviteten,...
Referens - Altlas Copco Surface and Exploring Drilling Örebro
Företaget Atlas Copco Surface and Exploration Drilling Avdelningen ligger i Örebro och arbetar med att slutmontera bergborrmaskiner som ska användas ovan jord. Atlas Copco finns...
Referens - Sandvik Wear Protection Screening Media Svedala
Företaget Sandvik Wear Protection & Screening Media Tillverkar slitskydd för fordon och maskiner samt siktmedia för industrin. Ligger i Svedala i anslutning till Sandvik Mining...