Lyftredskap

Ska du lyfta eller flytta balkar, plåtar eller rör? Vi har de rätta lyftredskapen.


  • Den perfekta lösningen för att kunna lyfta båtar, bodar, containrar etc. Symmetrisk lastupptagning och på så vis bättre lastfördelning. Demonterbar, lätt att med sig och sätta ihop.

  • För hantering av varierande pallformat. Gafflarna justeras enkelt i sidled för att passa olika palldimensioner. Självbalanserande, vilket gör att gafflarna är horisontella oberoende av om pallgaffeln är belastad eller ej.

  • Underlättar lyft av pallar och plastbackar. Det ställbara multiverktyget kan anpassas för flera olika lyftbehov. Lyftverktyget sätts fast lämpligtvis i Gigants lättlyftare eller eltelfrar.

  • Ett brett sortiment av plåtlyfthandskar i ett flertal olika modeller för produktlyft av tex. plåtar (horisontellt, vertikalt och i sidled) tuber, stål-och betongrör och cylindriskt material. Lyftkapacitet och gripområde finns tydligt graverat på lyfthandsken.

  • Smidiga och lättanvända lyftmagneter, lämpliga för lyft och transport av plåt, järn och andra magnetiska material. Fäster utan att göra avtryck och manövreras enkelt och säkert med hjälp av spak.

  • Lämpliga inom bygg, industri, tillsammans med fallskydd samt för konstruktions och skeppsbygge. Finns med en eller två lyftöglor. Skruvklämman kan vara ett alternativ till plåtlyfthandske.

  • Gips-, MDF- och glasskivor är ofta besvärlig att lyfta. Med våra bärhandtag underlättar det arbetet. Handtagen är lätta, ihopfällbara och får plats i fickan. Säljs per par.

Lyft och lastsäkring


Vi har ett av Nordens största lagerförda sortiment inom lyft och lastsäkring. Genom egna konstruktörer av specialverktyg och ett brett nätverk av samarbetspartners löser vi även specialförfrågningar. Därtill hittar du djupgående kunskap hos oss som vi gärna delar med oss av på olika sätt.

Det är vanligt att anställda inom plock och pack får fysiska problem på grund av att det saknas anpassade hjälpmedel till de materialförflyttningar som arbetet kräver. Många lyft görs fortfarande manuellt vilket kan leda till åkommor som huvudvärk och ont i axlar, nacke och rygg. Bristfälliga hjälpmedel leder också till att arbetet tar längre tid än vad det behöver. Andra vanliga problem på arbetsstationer för plock och pack kan till exempel vara att många olika saker behöver hanteras på en och samma plats samt att det ofta förekommer en hel del störande ljud. Oordning och buller ökar risken för misstag som exempelvis felplock. I vår arbetsplatslösning tar vi tag i de vanligaste problemen och presenterar olika lösningar. Resultatet är Typarbetsplats Plock och pack – ett helhetstänk för dig som vill ha en plock- och packarbetsplats passande för morgondagens moderna industrier.

Referens - GKN Driveline
Resultatet Företaget Verksamheten består i utveckling och tillverkning av slut- och vinkelväxlar till fordonsindustrin. Hos GKN i Köping arbetar cirka 900 personer. Uppdraget Öka effektiviteten,...
Referens - Altlas Copco Surface and Exploring Drilling Örebro
Företaget Atlas Copco Surface and Exploration Drilling Avdelningen ligger i Örebro och arbetar med att slutmontera bergborrmaskiner som ska användas ovan jord. Atlas Copco finns...
Referens - Sandvik Wear Protection Screening Media Svedala
Företaget Sandvik Wear Protection & Screening Media Tillverkar slitskydd för fordon och maskiner samt siktmedia för industrin. Ligger i Svedala i anslutning till Sandvik Mining...