Invallning/Spilltråg

Vårt invallnings- och förvaringssortiment hjälper dig att förvara och hantera alla dina oljor och kemikalier på ett korrekt och säkert sätt. Exempel på produkter är kemskåp, fatpallar och miljöcontainers. Du vet väl att du är skyldig att hantera och på ett säkert sätt förvara kemikalier och farligt avfall i enlighet med Miljölagen?


När du ska välja invallning/förvaring ska du tänka på några saker som typ av behållare, mängd vätska, om det finns några särskilda krav eller klassningar som du måste följa, om den ska stå inomhus eller utomhus, hur den ska hanteras och om alla vätskor får blandas med varandra. För den enkla avfallshanteringen med sortering finns Gigants breda sortiment av tippcontainers. Gigants tippcontainers finns i olika varianter för att passa olika verksamheter och behov.

  • Små och medelstora behållare med kemikalier och olja behöver placeras och förvaras på ett säkert sätt. Hos Gigant finner du de rätta produkterna i material så som stål, polyetenplast och glasfiberarmerad plast.

  • De är viktigt att förvara miljöfarliga vätskor på ett både säkert och rätt sätt. Vi har fatpallar, miljöhyllor och fatdepåer anpassade för både utom och inomhusbruk.

  • För säker vätskehantering på arbetsstationer och förvaringsområden. Miljögolven kan enkelt kopplas samman till större enheter. Med låga bygghöjd och ramp som tillbehör underlättar av- och pålastning.

  • Samlar säkert upp eventuellt läckage av oljor och kemikalier vid placering i pallställ. Finns både i golvmodell och för upphängning på bärbalk med eller utan galvaniserat galler.

  • Ett praktiskt invallningssystem som håller ytor öppna samtidigt som man förhindrar oljor, kemikalier men även vatten för att rinna ut eller in. Den gula T-spärren monteras lätt samman av delarna rak, vinkel och skarv.

  • Säker och slitstark spillinneslutning med inkörning för tunnor, IBC-pallar och tankar, perfekt för utomhusbruk. Sidoväggarna sänks snabbt och gör det smidigt att åka in och ut. Bermen kan enkelt vikas ihop och snabbt förvaras eller transporteras.

LAGER OCH FÖRVARING FRÅN GIGANT


Här hittar du många produktlösningar för ordning och reda på arbetsplatsen. Om ditt företag jobbar med lean eller 5S finns här många produktlösningar som bidrar.


Sortimentet innehåller skåp, hyll-och pallställ, verktygslådor verktygsväskor och olika lösningar för smådelsförvaring. Produkter som bidrar till en god ordning och därmed en effektiv arbetsplats.

Det är vanligt att anställda inom plock och pack får fysiska problem på grund av att det saknas anpassade hjälpmedel till de materialförflyttningar som arbetet kräver. Många lyft görs fortfarande manuellt vilket kan leda till åkommor som huvudvärk och ont i axlar, nacke och rygg. Bristfälliga hjälpmedel leder också till att arbetet tar längre tid än vad det behöver. Andra vanliga problem på arbetsstationer för plock och pack kan till exempel vara att många olika saker behöver hanteras på en och samma plats samt att det ofta förekommer en hel del störande ljud. Oordning och buller ökar risken för misstag som exempelvis felplock. I vår arbetsplatslösning tar vi tag i de vanligaste problemen och presenterar olika lösningar. Resultatet är Typarbetsplats Plock och pack – ett helhetstänk för dig som vill ha en plock- och packarbetsplats passande för morgondagens moderna industrier.

Referens - GKN Driveline
Resultatet Företaget Verksamheten består i utveckling och tillverkning av slut- och vinkelväxlar till fordonsindustrin. Hos GKN i Köping arbetar cirka 900 personer. Uppdraget Öka effektiviteten,...
Referens - Altlas Copco Surface and Exploring Drilling Örebro
Företaget Atlas Copco Surface and Exploration Drilling Avdelningen ligger i Örebro och arbetar med att slutmontera bergborrmaskiner som ska användas ovan jord. Atlas Copco finns...
Referens - Sandvik Wear Protection Screening Media Svedala
Företaget Sandvik Wear Protection & Screening Media Tillverkar slitskydd för fordon och maskiner samt siktmedia för industrin. Ligger i Svedala i anslutning till Sandvik Mining...