Klassad kätting och detaljer

Vi på Gigant har ett stort och brett sortiment av klassad lyftkätting. Sortimentet uppfyller våra egna och EUs krav vad gäller standarder och finns i olika dimensioner, från 100 kg upp till flera ton. Vilken kätting du behöver beror på hur tungt du ska lyfta och alla reservdelar finns tillgängligt och går att köpa separat. Du vet väl att klassad kätting måste inspekteras en gång per år? Det hjälper vi på Gigant gärna till med.

  • Färdigmonterat/certifierat kättingredskap klart för användning. Du kan snabbt kombinera ihop önskat lyftredskap efter lyftsituation, det ger ökad säkerhet och minskar tidsåtgången. Välj mellan GBK=självstängande krok eller EGKN=enklare krok med spärr.

  • Underlättar lyft av pallar och plastbackar. Det ställbara multiverktyget kan anpassas för flera olika lyftbehov. Lyftverktyget sätts fast lämpligtvis i Gigants lättlyftare eller eltelfrar.

  • Ett säkert och komplett lyftkättingsystem med koppling, förkortning och lyft i klass 10. 1 alt. 2 part med spärrkrok. Varje komponent är märkt med spårbarhetskod, dimension och hållfasthetsklass.

  • Vi kan leverera lyftkomponenter som öglor, säkerhetskrokar, lastkrokar, spärrkrokar, rundslingekrok och kopplingsdetaljer. Varje komponent är märkt med spårbarhetskod, dimension och hållfasthetsklass.

  • Komponenterna är tillverkade av seghärdat och legerat stål som garanterar mycket hög hållfasthet, låg vikt, hög slitstyrka och lång livslängd.

  • Kättingredskapen finns att få i 1 alt. 2 partsutförande samt med RFID märkning. Förpackade i praktisk plasthink med lock och bärhandtag, enkel att ha med sig.

Lyft och lastsäkring


Vi har ett av Nordens största lagerförda sortiment inom lyft och lastsäkring. Genom egna konstruktörer av specialverktyg och ett brett nätverk av samarbetspartners löser vi även specialförfrågningar. Därtill hittar du djupgående kunskap hos oss som vi gärna delar med oss av på olika sätt.

Det är vanligt att anställda inom plock och pack får fysiska problem på grund av att det saknas anpassade hjälpmedel till de materialförflyttningar som arbetet kräver. Många lyft görs fortfarande manuellt vilket kan leda till åkommor som huvudvärk och ont i axlar, nacke och rygg. Bristfälliga hjälpmedel leder också till att arbetet tar längre tid än vad det behöver. Andra vanliga problem på arbetsstationer för plock och pack kan till exempel vara att många olika saker behöver hanteras på en och samma plats samt att det ofta förekommer en hel del störande ljud. Oordning och buller ökar risken för misstag som exempelvis felplock. I vår arbetsplatslösning tar vi tag i de vanligaste problemen och presenterar olika lösningar. Resultatet är Typarbetsplats Plock och pack – ett helhetstänk för dig som vill ha en plock- och packarbetsplats passande för morgondagens moderna industrier.

Referens - GKN Driveline
Resultatet Företaget Verksamheten består i utveckling och tillverkning av slut- och vinkelväxlar till fordonsindustrin. Hos GKN i Köping arbetar cirka 900 personer. Uppdraget Öka effektiviteten,...
Referens - Altlas Copco Surface and Exploring Drilling Örebro
Företaget Atlas Copco Surface and Exploration Drilling Avdelningen ligger i Örebro och arbetar med att slutmontera bergborrmaskiner som ska användas ovan jord. Atlas Copco finns...
Referens - Sandvik Wear Protection Screening Media Svedala
Företaget Sandvik Wear Protection & Screening Media Tillverkar slitskydd för fordon och maskiner samt siktmedia för industrin. Ligger i Svedala i anslutning till Sandvik Mining...